viernes, 3 de julio de 2015

L'exconsellera Isabel Bonig agilitzà el projecte de Puerto Mediterráneo a quatre dies de les eleccions

Puerto Mediterráneo Shopping Resort, el macro complex comercial projectat a Paterna per les empreses britàniques Eurofund i Intu, continua la seua tramitació després que la Conselleria d’Infraestructures sometera la nova proposta a informació pública quatre dies abans de les eleccions. Les preses, segons fonts de la conselleria, es degueren a la necessitat de posar en marxa el projecte abans de les eleccions, ja que totes les enquestes coincidien a assenyalar la pèrdua del govern de la Generalitat per part del PP.
La nova planificació que afecta a gairebé 300.000 m2 afecta també al terme municipal de Godella. En aquest sentit la seua alcaldessa, Eva Sanchis (Compromís), assegura que el seu ajuntament continuarà posicionant-se en contra d’aquest projecte que amenaça el teixit comercial de tota la comarca i sobre tot al de Paterna, Godella i Burjassot. 
A hores d’ara queda en mans de la nova Generalitat presidida per Ximo Puig la continuïtat del projecte. Els promotors ja han demanat audiència amb el futur conseller o consellera per assegurar la realització del projecte. A l’àmbit local, a banda de l’oposició del govern municipal de Godella, també compta amb l’oposició d’associacions de comerciants, de veïns i dels grups de l’esquerra de l’ajuntament de Paterna (Compromís, EU i Paterna Sí Puede) mentre que l’alcalde Juan Antonio Sagredo (PSOE) manté una actitud ambigua. Cal recordar que la impossibilitat d’arribar a un acord d’esquerres a l’ajuntament de Paterna va estar motivada per la negativa de Sagredo a firmar un document en el que s’apostava per la recuperació de la mola i l’abandó dels macroprojectes especulatius  Puerto Mediterraneo i Zona Franca.

Oposició des dels barris


Des de l’associació de veïns de la Coma el projecte ha estat molt criticat ja que “mentre el barri té el 80% d’atur, pobresa energètica, alimentària ens expolien el terreny per a que grans empreses se’n duguen tot el benefici”, segons el seu president, Agustín de Miguel. Per altra banda, també recorda que la població que actualment viu al barri va arribar desplaçada de diferents llocs on projectes especulatius com el que es planteja ara els van fer fora de les seues cases.

No hay comentarios:

Publicar un comentario